IFAC a fost admisă ca membru afiliat al Organizației Internaționale a Comisiilor de Valori Mobiliare (IOSCO)

Luna trecută, IFAC a fost acceptată ca membru afiliat al Organizației Internaționale a Comisiilor de Valori Mobiliare (IOSCO). Acest lucru marchează un pas important în ceea ce privește capacitatea IFAC de a lucra cu alte organizații internaționale în interes public și de a susține vocea profesiei contabile globale în relația cu principalele părți interesate. IFAC este unicul reprezentant al profesiei contabile din rândul membrilor IOSCO.

IOSCO este organismul internațional care reunește organismele de reglementare a titlurilor de valoare de la nivel mondial și este recunoscut ca normalizatorul de standarde global pentru sectorul titlurilor de valoare. IOSCO elaborează, implementează și promovează aderarea la standardele recunoscute internațional pentru reglementarea titlurilor de valoare. IOSCO a fost înființat în 1983 și are 238 de membri.

Membrii ordinari ai IOSCO includ organisme de reglementare a titlurilor de valoare din peste 130 de jurisdicții. Categoria membrilor afiliați include organisme de autoreglementare (SRO), sisteme de schimb și infrastructuri ale piețelor aferente titlurilor de valoare, precum și alte organisme internaționale cu un interes direct în reglementarea titlurilor de valoare.

Citește mai mult în CECCAR Business Magazine.

ifac-a-fost-admisa-ca-membru-afiliat-al-organizatiei-internationale-a-comisiilor-de-valori-mobiliare-a11376

Leave your comment